Sizin için Öneriler
Top

Gayrimenkul Uzmanı Nusret ÖZTÜRK-Yabancılara Konut Satışı ile vatandaşlık şartları nelerdir ?

Yabancılara Konut Satışı ile vatandaşlık şartları nelerdir ?
Yabancı uyruklu kişiler 400.000 ABD doları ve üzeri değerde gayrimenkul satın almaları halinde istisnai prosedürler yoluyla Türk vatandaşlığı kazanma hakkı verilmektedir. Bu amaçla yabancıların: ​En az 400.000 ABD doları değerinde gayrimenkul satın alması gerekmektedir. Satın alınan bu taşınmazı 3 yıl süre ile satmayacağını vadeden tüm yabancılar, Türk vatandaşlığı alma hakkına kolayca sahip olabilmektedir.

Yabancılara Konut Satışı İşlemleri Nelerdir?

Yabancılara yapılan konut satışı işlemlerinde, alıcı taraf olan yabancı uyruklu kişilerin oturma izninin olmasına gerek yoktur. Ancak farklı kurallar ve haklar mevcuttur.
Yabancılara konut satışı için gereken sözleşmeler, bahsi geçen ilin tapu sicil müdürlüğüne başvuruda bulunarak yapılmaktadır. Satıcı ve alıcı isterse noter huzurunda satış vaadi sözleşmesi imzalayabilmektedir. Ancak satış vaadi sözleşmesi, satış ve konut deviri için yeterli değildir. Alıcı ve satıcının birlikte hareket ederek ilgili şehrin tapu müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekmektedir.

Satış Yaparken Hangi Evraklar Gereklidir?

Tapu Genel Müdürlüğüne tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik ya da yanlış belgelerle başvurulan süreç askıda kalabilir ve bu da alım satım işleminin beklenenden çok daha uzun sürmesine sebep olur. Böyle bir problemi engelleyebilmek adına hem alıcı hem de satıcı veya yetkili gayrimenkul danışmanı süreç boyunca titizlikle belgelerin takibini yapmalıdır. Yabancılara konut satışında istenen belgeler;
Gayrimenkul Tapusu
Kimlik Belgesi veya Pasaport
Rayiç Değeri Belgesi
DASK Poliçesi
Vekaletname
6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (satıcının 1, alıcının 2 fotoğrafı gereklidir)

Yabancılara Konut Satışı Ne Zaman Başladı?

2012 tarihinde yeni yasalarla birlikte yabancı uyruklu bireylerin gayrimenkul satın almasının önündeki birtakım yasal engeller ortadan kalkmış. Türkiye Konut Satış İstatistiklerine göre, yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’den konut satın alma oranları 2015 yılından günümüze kadar çok sayıda yükselişe geçmiştir.

Yabancıların Tapu İşlemi Kaç Gün Sürer?

Yabancılara konut satışı işlemlerinin kaç gün süreceği satış sürecine göre değişkenlik göstermektedir. Tapu müdürlüğüne başvuru sırasında eksik ya da hatalı belge çıkması durumunda süreç oldukça uzayabilmekte ya da askıda kalabilmektedir. Satışı yapılan gayrimenkul tapu kayıtlarına işlenir ve gerekli mevkilerde belgelerin kontrolü yapılarak işleme onay verilir. Tapu harcının ödenmesinin ardından birkaç günlük bir süreç başlar. Tüm belgelerin kontrol edilmesi ve gözden geçirilmesi, rayiç bedelin belirlenmesi gibi konular sonuçlandıktan sonra işlem gerçekleşir.

Uzman Danışman Kadromuz ile bizlerde yabancılara konut satışı yapıyoruz..

7 yıllık gayrimenkul danışmanlığı kariyer hayatımda özellikle son iki yıldır yabancılara konut satışı için sayısızca danışmanlık hizmeti verdim. Bağlı bulunduğum kurumsal ofisimiz Red Partners Türkiye’ de 300den fazla uzman kadrosu ile ortak yaptığımız bir çok işlem bulunmaktadır.

Yabancılar Bizlere Konut Satışı için Nereden Ulaşıyorlar ?

Red Partners Türkiye olarak Sahibinden.com, Emlakjet ve Hepsi Emlak dışında Zingat, ListGlobally Türkiye, Propertyturkey.com ve RE-OS EMLAK MLS gibi birçok kurumsal emlak pazarlama internet hizmetleri ile çalışıyoruz. Çalıştığımız emlak sitesleri ; Portföy ve Müşteri (CRM) Yönetimi, Müşteri Talep & Portföy Eşleşmesi, İş ve Süreç Yönetim platformudur. Yabancılar bu kurumsal sitelerdeki yayınladığımız ilanlarımızı görüp bizlere kısa bir şekilde ulaşabiliyor durumdalar.

Bizler her meslektaşımız ile ortaklaşa çalışıyoruz.,
Emlak danışmanlığı alanında; franchise markaların veya bağımsız marka emlak ofislerinin profesyonelleri ile karşılıklı yayınlanan her ilanı görebiliyoruz. Önceliğimiz doğru portföyün doğru alıcıya ulaşması. Bu yüzden her gayrimenkul profesyoneli ile ortak çalışıyoruz. Temsil ettiğimiz tarafları bir araya getiriyor ve kısa sürede her iki tarafı mutlu ederek işlemimizi sonlandırıyor durumdayız. Bizler dışarıdaki her meslektaşımız ile ortaklaşa çalışıyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bu yüzden bizimle çalışan her danışanımız için hızlı bir şekilde ve mutlulukla sonuçlanan işler yapıyoruz.

 

 

Red Partners Türkiye

Konusu açılmışken neden Red Partners Türkiye’de ekibim ile birlikte kariyer hayatımı devam etme kararı aldığımdan birkaç satır ile bahsedeyim sizlere. En güzel örneğe değinmiş olduk yabancılara konut satışı ile. Çünkü Şirketimizin Ana felsefesi : ‘’Gelecek Endişesi Yaşamadan Çalışan Danışmanların Bulunduğu Bir Marka Olmaktır.’’ Artık işinde profesyonelleşmiş birçok Gayrimenkul Danışmanı ile aynı marka çatısı altında birleşmek ortak olarak yürüttüğümüz her işlerin profesyonel ilerlemesi gibi ince bir çizgiyide beraberinde temsil ediyor durumda. Yabancı satışlarıda buna güzel bir örnek. Yaptığımız bir çok yabancıya konut satış sürecini ekibim ile birlikte yürütüp hızlı ve profesyonel bir şekilde sonlandırdık.
RED Partners Gayrimenkul sektöründe son 2 yıldır İstanbul’un en dikkat çeken Gayrimenkul Organizasyonudur . 2017 yılında bir marka ile sektörde yarattığı muazam büyümelerle dikkat çeken 2021 yılında ise Red Partners Türkiye olarak kendi markalaşan, bizlerde ‘’Red Partners Exxen’’ adı ile franchise alarak toplam 7 ayrı ofis ile büyüyen ve büyümeye devam eden şirket olarak bilinmektedir. En güzel yanı birbirinden profesyonel 300 den fazla ekibi ile ortaklaşa ve hızlı kurumsal iş modelimiz ile her daim profesyonellikle ve hızla sonuçlanan işler çıkarabiliyoruz. Red Partners Exxen olarak ekibim ile birlikte bizlerde Yeni Nesil Bir gayrimenkul ofisi olarak sektörde profesyonel çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Red Partners Exxen Ekibi olarak;
Ben ve ekibim hepimiz aynı takımın üyeleriyiz iş birliğimiz ile mali sürekliliğimizi takip eder ve sorumluluk alırız. Her konuda dürüst davranır; çalıştığımız tüm müşterilerimize işimizin her safhasını görünür kılarak şerffaflığımızla güven veririz. Kültürümüz bizi biz yapan en önemli dayanağımızdır.

Post a Comment