Sizin için Öneriler
Top

Anadolu Hayat Emeklilik’in Bireysel Emeklilik Fon Robotu FonMatik ROBO, 100 Bin Kullanıcıya Ulaştı.

Anadolu Hayat Emeklilik’in Bireysel Emeklilik Fon Robotu FonMatik ROBO, 100 Bin Kullanıcıya Ulaştı.

Anadolu Hayat Emeklilik’in, piyasa koşullarına göre otomatik fon dağılım değişikliği yaparak katılımcılarının hayatını kolaylaştıran bireysel emeklilik fon robotu FonMatik ROBO, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından 2019 yılında katılımcılarının hizmetine sunulan bireysel emeklilik fon robotu FonMatik ROBO, 100 bin kullanıcıya ulaştı. Katılımcıların bireysel emeklilik birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fon dağılımlarını otomatik olarak değiştiren FonMatik ROBO’nun yönettiği toplam fon büyüklüğü 5. yılında 16 milyar TL seviyesine geldi.

FonMatik ROBO’nun, bireysel emeklilik katılımcılarına, şirket olarak sundukları en önemli dijital çözümlerden biri olduğunu vurgulayan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, “FonMatik ROBO, fon tercihinde zorlanan, kararsız kalan, finansal piyasalar hakkında bilgi sahibi olmayan veya birikimlerine yön vermek için yeterli vakti bulamayan katılımcılarımız için fon dağılım değişikliği işlemini otomatik olarak gerçekleştiriyor. Fon dağılımını, katılımcılarımızın yatırımcı karakterlerine en uygun şekilde, piyasa koşullarını da dikkate alarak belirliyor. Böylece, birikimlerini FonMatik ROBO’ya emanet eden katılımcılarımızın, fonlarını nasıl yönetecekleri konusundaki kaygıları gideriliyor, hayatları kolaylaşıyor.” dedi.

“FonMatik ROBO dijital çözümlere ilgi duyan gençlerin dikkatini çekiyor.”

FonMatik ROBO’yu kullanan katılımcıların yüzde 41’inin 35 yaş ve altı katılımcı grubundan oluştuğunu ifade eden Murat Atalay, “FonMatik ROBO hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren, gelecekleri için bugünden birikim yapmaya başlayan ve bu konuda yönlendirmeye ihtiyaç duyan genç katılımcılarımız tarafından da yoğun ilgi görüyor. Üstelik FonMatik ROBO tarafından yönetilen bireysel emeklilik hesap sahiplerinin yüzde 18’i 0-18 yaş arası çocuk ve genç katılımcılardan oluşuyor. Bu da demek oluyor ki; ebeveynler çocuklarının birikimlerini FonMatik ROBO’ya emanet ediyor. Sistemde uzun süre tasarruf yapacak müşteri kitlesinin bu orandaki katılımı bizleri çok mutlu ediyor. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran otonom robot danışmanı FonMatik ROBO’yu; tasarımı, kullandığı yapay zekâ teknolojisi, süreç otomasyonu ve proaktif bilgilendirme altyapısıyla donatarak müşterilerimize en iyi dijital deneyimi pürüzsüz bir şekilde sunma hedefiyle uçtan uca otomatize ettik. Kullanıcılar, FonMatik ROBO’ya internet şubemiz AHE Online ve mobil uygulamamız AHE Mobil üzerinden birkaç adımda kolayca dahil olabiliyor.” diye konuştu.

“FonMatik ROBO’nun uzman fon yönetimiyle sağladığı yüksek getiriler ile müşterilerimiz emeklilik birikimlerini en etkin şekilde büyütme imkânı elde ediyor.”

Murat Atalay, FonMatik ROBO’nun getiri performansına da vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Müşterilerimiz, FonMatik ROBO’nun uzman fon yönetimiyle sağladığı yüksek getiriler ile emeklilik birikimlerini en etkin şekilde büyütme imkânı elde ediyor. 30 Haziran 2024 itibarıyla yatırım enstrümanlarının getirilerine bakıldığında, son 1 yılda FonMatik ROBO’nun vadeli mevduat, altın ve tahvil/bono gibi birçok yatırım enstrümanının üzerinde getiri sağladığını görüyoruz. FonMatik ROBO aynı zamanda ilgili dönemdeki enflasyonun da üzerinde getiri sağlayarak birikimlerini kendisine emanet eden yatırımcıları memnun etmeye devam ediyor.”

“Sigorta ve finans sektöründe yapay zekâ temelli sistemlere ilgi giderek artıyor”

Fon seçiminde yapay zekânın artan önemini dünyadan ve Türkiye’den verdiği örneklerle vurgulayan Atalay, “Yatırımcıların varlık tutarlarını incelediğimiz zaman; dünyada 2020 yılında fon robotları tarafından yönetilen varlık toplamı 97,7 milyar dolar iken, 2023 itibarıyla bu rakamın 1,3 trilyon dolara ulaştığını görüyoruz. 2025 yılında ise bu rakamın 2,1 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.* Statista tarafından yapılan projeksiyonlara göre, Türkiye’de fon robotları tarafından yönetilen varlık toplamı 2020 yılında 437 milyon dolar iken, 2023 yılında 5,1 milyar dolara ulaşmış olup, 2025 yılında ise bu rakamın 8,7 milyar dolara erişeceği tahmin ediliyor.**” dedi.

“FonMatik ROBO tarafından yönetilen portföy büyüklüğü 16 milyar TL’ye ulaşmış durumda.”

2019 yılından beri Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerine ücretsiz dijital yatırım danışmanlığı hizmeti veren FonMatik ROBO’nun hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirten Atalay, “100 bin kullanıcıya ulaşan FonMatik ROBO tarafından yönetilen portföy büyüklüğü 16 milyar TL seviyesinde ölçülüyor. Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan güncel verilere göre, söz konusu fon büyüklüğünün şirketimiz gönüllü BES toplam fon büyüklüğündeki payı yüzde 10,2 seviyesinde. FonMatik ROBO’nun yönettiği fon büyüklüğü sektördeki fonların ise yüzde 1,8’ine denk geliyor.” şeklinde konuştu.

*https://www.statista.com/outlook/dmo/fintech/digital-investment/robo-advisors/worldwide#assets-under-management

**https://www.statista.com/outlook/dmo/fintech/digital-investment/robo-advisors/turkey#analyst-opinion

FonMatik ROBO hakkında detaylı bilgiye AHE Online, AHE Mobil ve Anadolu Hayat Emeklilik’in web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Anadolu Hayat Emeklilik Hakkında:

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları alanlarında hizmet sunan Anadolu Hayat Emeklilik, 1990 yılında “Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi” olarak kuruldu. Halka açık ilk emeklilik şirketi olan Anadolu Hayat Emeklilik; otomatik katılım branşında özel emeklilik şirketleri arasında en büyük fon yaratan şirket olma özelliğini taşıyor. Bireysel emeklilik ile otomatik katılım kapsamında sayısı 3 milyona yaklaşan katılımcıya hizmet veren Anadolu Hayat Emeklilik, gönüllü BES katılımcı sayısında da özel şirketler arasında lider konumda bulunuyor. Genel Müdürlüğü İstanbul’da bulunan şirketin; İstanbul’da 3, Ankara’da 2, Adana, Bursa, İzmir, Antalya, Kocaeli, Trabzon ve Diyarbakır’da birer olmak üzere toplam 12 Bölge Satış Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise şubesi bulunuyor. Anadolu Hayat Emeklilik; 470’i satış ekibi olmak üzere 1055 çalışanı, 399 özel acentesi ve 1050 Türkiye İş Bankası ile 8 Türk Bankası şubesi ve 71 broker aracılığıyla hizmet sunuyor.

Post a Comment